Zereshk polo ba morgh – Iransk mat.
Zereshk polo ba morgh, er en iransk rett.
På norsk kan den kanskje oversettes med safrakylling med berberiss ris.
Som jeg skrev i går, så har jeg og samboeren min en interesse for mat fra forskjellige land.
For ett par uker siden var vi i et middagsselskap hos noen venner.
Der ble vi kjent med en dame fra Iran.
Vi fortalte henne om vår interesse og snakket sammen endel om dette emnet.
Vi ble enige om at vi skulle sende hverandre oppskrifter etterhvert som vi laget noe spennende.
Etter noen dager fikk jeg melding fra henne på facebook med tips om en god rett fra Iran som hun nettopp hadde laget.
Denne retten skal jeg dele med dere i dag. Det er mange måter å lage denne på.
Her skal dere få «min» versjon, slik jeg «løste» den.
For de av dere som liker det litt » spicy»,
er det ingen problem å bruke enda mer krydder enn det som står i oppskriften.
Denne er ikke veldig sterk.
Fåes kjøpt i innvandrer butikker
Berberiss Plante
Oppskrift på Zereshk polo ba morgh
Fremgangsmåte:
Safran liquid:
Berberiss:
Advieh:
Dette krydder får du kjøpt i innvandrerbutikker eller du kan lage det selv.
1.ts. muskat
blogg@lindaisabelle.no
Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!